pondělí 16. listopadu 2015

Ceremónie s hudbou a tancom

Ceremónia “Cesta za Svetlom“ – Ide o individuálnu cestu s jasným osobným zámerom v pohybe a s hudbou. Tým, že si zaviažete oči šatkou, do ktorej vložíte zámer, obrátite pozornosť do vnútra a vydáte sa na vnútornú cestu za svetlom, pravdou, k srdcu. Ceremónia podporuje schopnosť žiť zdravo a s otvoreným srdcom v každodennom živote.

V ceremónii pracujete najmä cez spontánny tanec/pohyb tela. Nejde o tanečné kroky, ale o spontánne nasledovanie srdca v pohybe, s dôverou v múdrosť tela. Pohyb tela s hudbou majú veľký potenciál uvoľniť do prítomnosti. Očistiť a uvoľniť minulosť - bloky, potlačené emócie, liečiť zranenia, ktoré blokujú váš život.
Ak nie ste zvyknutí tancovať/ pohybovať sa v hudbe, nemusíte mať obavy, tento spôsob práce pomáha uvoľniť aj blok, že „neviete“ tancovať, pretože je to tak prirodzené ako chôdza.
Ceremónia je určená pre kohokoľvek bez ohľadu na pohlavie, vek, pohybové schopnosti, náboženské smerovanie a životný štýl. Je pre kohokoľvek, kto cíti potrebu žiť zdravšie a s láskou.

Ďalším podpornými prostriedkami je neprerušovaný prúd hudby, ohnivý dych a jasný osobný zámer, ktorý si dávate na začiatku do šatky predtým, ako si ju zaviažete na oči. Takto sa vydávate na cestu k pravde, čo prináša hlbší vhľad do fungovania mysle a jej zákonitostí. V tomto nám budú nápomocné tiež buddhistické techniky meditácie a práce s mysľou, ktoré sú veľmi užitočné pre život.
Osobný zámer, ktorý si dávate do šatky, vám pomáha ujasniť si váš momentálny bod práce, čo je pre vás teraz v živote dôležité, či už vnútorne, alebo vo vzťahoch, v práci...Vždy je totiž pred nami bezprostredne len jeden bod, preto je dobré jasne ho vidieť, aby sme vedeli urobiť ďalší krok na našej ceste. Nech môže transformácia prebiehať ruka v ruke so schopnosťou integrovať ju do bežného života.

Očistná ceremónia "Pavúčí tanec" - pomáha najmä očiste a liečeniu prostredníctvom pohybu/tanca, spevu a hudby. Očista a liečenie prebieha na fyzickej, mentálnej, emocionálnej, duchovnej úrovni. Podporuje kapacitu súcitu a služby pre druhých. Proces prebieha v kruhu. Každý jednotlivo postupne vstupuje do stredu kruhu, do katarzie, v ktorom púšťa kontrolu. Deje sa to za podpory sprievodkyne a kruhu ľudí, ktorí spoločne tvoria neprerušovaný prúd živej, intuitívne tvorenej hudby, spevom, tancom a modlitbami podporujú proces človeka v strede. 
V rovine očisty je zámerom očistiť sa z jedov minulosti (traumy, šoky), ktoré sa nám doposiaľ nepodarilo uvoľniť a ktoré naďalej otravujú telo, myseľ, reč, srdce a podmieňujú náš život, vzťahy, prácu, vnútorný mier a uvoľnenie. Pomáha uvoľniť bloky, potlačené emócie, odpustiť, pustiť zo seba to, čo už nepotrebujeme úmerne tomu, ako sme pripravení a otvorení to pustiť. S pochopením, že očista nie je len jedno rázovou záležitosťou určitej techniky, ale že sa deje neustále v živote a tak sa učíme uvoľniť sa do nej. V rovine rozvíjania súcitu v kruhu podporujeme spoločne toho, kto prechádza očistou. Pomáha to vystúpiť zo sebestrednosti a rozvíjať súcit a bezpodmienečnú službu a pomoc druhým.

Moja výpoveď o účinkoch hudby a tanca na liečenie. Je tu aj bližší popis Pavúčíeho tanca, ku ktorému bol inšpiráciou juhotaliansky rituál Tarantella:-)

Tu je článok: http://ciernalabut.sk/2560/tanec-a-hudba-ako-liek-na-depresiu/

Ceremónia "Tanec masiek" - prebieha v kruhu ľudí so spoločným zámerom – zviditeľniť masky, ktorými sa chránime. Tie nepotrebné v tanci odhodiť a tie, ktoré ďalej potrebujeme použivať, zvedomiť a viac pochopiť ich význam pre náš život. Ceremónia prebieha tak, že postupne vstupujete do kruhu s vlastnou maskou, ktorú si dopredu vyrobíte. Kruh tvoria ostatní, ktorí pre vás vytvárajú neprerušovaný prúd živej, intuitívne tvorenej hudby, spevu a tanca. Spoločne takto vysielajú podporu a neustálu modlitbu - prianie pre vás, nech sa poliečite a oslobodíte. Následne prizvete do kruhu intuitívne jedného človeka, aby s vami zdieľal tanec vo dvojici. Prostredníctvom neho sa vám podarí uvidieť odraz seba, vlastné masky, ktoré následne vedome odhadzujete. Môžete zažiť prebudenie a pochopenie toho, kým nie ste. Takto postupne všetci vchádzajú do kruhu, zvedomujú svoje masky a odhadzujú tie nepotrebné, čím sila kruhu vzrastá.

Žádné komentáře:

Okomentovat